Recept Patatas bravas
Patatas bravas – woeste aardappelen… Als je het letterlijk vertaald is het gerecht een giller. Toch is niets is zo lekker dan een portie gebakken aardappelen met pikante brava saus. Deze tapa vormt de basis van elke tapas maaltijd. Proef het zelf en je weet direct waarom!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 6 middelgrote kruimige aardappelen
- 3 knoflookteentjes
- 100 gram tomatensaus
- 1 ui, fijngesnipperd
- 50 gr verse peterselie
- 250 ml extra vergine olijfolie
- 1 mespuntje cayennepeper
- 1 eetlepel pikante pimentón
- 2 tot 4 eetlepels cognac of wijn
- zout
Bereidingswijze:
1. Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Kook ze vijf minuten met zout, zodat ze nog wat hard zijn. Laat de aardappelen vervolgens in een vergiet uitlekken. Pel de knoflooktenen en snijd ze in kleine stukken.
2. Verwarm een ruime hoeveelheid olijfolie in een grote bak-en-braad pan op middelhoog vuur en laat de olie heet worden. Bak de aardappelen goudbruin.
3. Verwijder een deel van de olijfolie uit de pan. Neem een kleine koekenpan en bak hierin de knoflooktenen, peterselie, ui en cayena peper. Voeg vervolgens de tomatensaus en de eetlepels cognac of wijn toe en laat het geheel flamberen.
4. Voeg tot slot de pimentón toe en roer de saus goed door.
5. Serveer de gebakken aardappelen met de salsa brava en dien direct op.
TIP: Voeg wat mayonaise toe voor de smaak. ¡Que aproveche!
