Koken als een local – de beste recepten uit Valencia

Een goede remedie om de heimwee naar Valencia tegen te gaan is het thuis maken van de heerlijkheden die je in Valencia gegeten en gedronken hebt. Maar hoe maak je die heerlijke paella eigenlijk zelf? Of dat gekke witte drankje? De redactie van Valencia-Nu heeft een aantal goede recepten verzameld zodat je ook thuis kunt genieten van de Spaanse cuisine!

Je vind hier een voorproefje van het lekkers dat je in Valencia tegen zult komen. Maar bij terugkomst kun je natuurlijk blijven kokkerellen en je gasten eens verrassen met een authentiek Valenciaans maal. Wat dacht je van patatas bravas of het zomerse drankje Agua de Valencia?

Recept Patatas bravas

Recept Patatas bravas

Patatas bravas - woeste aardappelen... Als je het letterlijk vertaald is het gerecht een giller. Toch is niets is zo lekker dan een portie gebakken aardappelen met pikante brava saus. Deze tapa vormt de basis van elke tapas maaltijd. Proef het zelf en je weet direct...

Lees meer
Recept Paella

Recept Paella

Niks is zo lekker als een vers gemaakte paella zoals je die in Valencia in een restaurant krijgt. Uiteraard is het ook mogelijk om dit heerlijke rijstgerecht zelf te maken. Het zelf maken kost dan misschien wat tijd en moeite, maar met dit recept voor Paella...

Lees meer
Recept Horchata

Recept Horchata

Horchata is een traditioneel Valenciaans zoetig drankje dat gemaakt wordt van fijngestampte nootjes van de chufa plant, omdat ze onder de grond groeien worden ze ook wel aardamandelen genoemd. In Valencia wordt het voornamelijk rond de middag als zoetig tussendoortje...

Lees meer
Recept Agua de Valencia

Recept Agua de Valencia

Een heerlijk zomers drankje is Agua de Valencia. Deze specialiteit uit Valencia zie je in Valencia vaak op de menukaart staan bij bars, café's en restaurants, maar kan ook prima zelf thuis gemaakt worden! Hieronder lees je het recept hoe je gemakkelijk thuis deze...

Lees meer
Recept Alioli

Recept Alioli

Alioli is in feite niks anders dan ambachtelijke knoflooksaus. Van oorsprong is het een recept uit Catalonië (er wordt zelfs beweerd dat de wrede Romeinse keizer Nero er de uitvinder van was) en het wordt vaak geserveerd bij vis- en vleesgerechten, paella, rijst of...

Lees meer
Recept Patatas bravas

Recept Patatas bravas

Patatas bravas - woeste aardappelen... Als je het letterlijk vertaald is het gerecht een giller. Toch is niets is zo lekker dan een portie gebakken aardappelen met pikante brava saus. Deze tapa vormt de basis van elke tapas maaltijd. Proef het zelf en je weet direct...

Lees meer
Recept Paella

Recept Paella

Niks is zo lekker als een vers gemaakte paella zoals je die in Valencia in een restaurant krijgt. Uiteraard is het ook mogelijk om dit heerlijke rijstgerecht zelf te maken. Het zelf maken kost dan misschien wat tijd en moeite, maar met dit recept voor Paella...

Lees meer
Recept Horchata

Recept Horchata

Horchata is een traditioneel Valenciaans zoetig drankje dat gemaakt wordt van fijngestampte nootjes van de chufa plant, omdat ze onder de grond groeien worden ze ook wel aardamandelen genoemd. In Valencia wordt het voornamelijk rond de middag als zoetig tussendoortje...

Lees meer
Recept Agua de Valencia

Recept Agua de Valencia

Een heerlijk zomers drankje is Agua de Valencia. Deze specialiteit uit Valencia zie je in Valencia vaak op de menukaart staan bij bars, café's en restaurants, maar kan ook prima zelf thuis gemaakt worden! Hieronder lees je het recept hoe je gemakkelijk thuis deze...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This