1. Home
  2. restaurants
  3. Sterrenrestaurants in Valencia

Sterrenrestaurants in Valencia

Heb je iets speciaals te vieren tijdens een stedentrip naar Valencia? Of wil je een avondje lekker en exclusief eten? Ga dan naar een van de sterrenrestaurants in Valencia. De stad telt vijf restaurants met een of zelfs twee sterren van Michelin. Maak van je vakantie in Valencia een gastronomisch avontuur en ga eten in een Michelin restaurant in Valencia!

Ricard Camarena

Restaurant Ricard Camarena is een tweesterren restaurant in Valencia. In 2018 kreeg het restaurant de tweede ster van Michelin, enkele maanden nadat ze verhuisd waren naar een nieuwe, grotere locatie. Restaurant Ricard Camarena is gevestigd in een prachtig pand in de wijk Ruzafa: in de voormalige Bombas Gens fabriek, vroeger een bommenfabriek die volledig nieuw is opgebouwd en tegenwoordig dient als kunstcentrum. Het gebouw herbergt drie functies: het restaurant, een museum voor moderne fotografie en een opvangcentrum voor kinderen met een moeilijke jeugd.

Het restaurant is vernoemd naar de beroemde eigenaar en chef-kok Ricard Camarena. Camarena heeft maar liefst 3 Michelinsterren en 3 Repsolzonnen (vergelijkbaar met de Michelinster maar alleen voor Spanje) op zijn naam staan. Behalve het sterrenrestaurant met zijn naam heeft Camarena in Valencia nog drie andere mooie restaurants in het centrum van de stad: restaurant Canalla Bistro in de wijk Ruzafa, Central Bar, een bar in de Mercado Central en Habitual, waar hij zijn mediterrane visie naar de hippe Mercado de Colón brengt. Camarena staat bekend als een rusteloze en gepassioneerde chef-kok. Hij kookt met een fantastisch team die zijn culinaire composities omzetten in verfijnde recepten en gerechten. Hij past zijn creativiteit toe om het beste uit elk product te halen. De chef kok van restaurant Ricard Camarena is de Zeeuw Jeffrey van Zijl. Hij werd in 2018 met het verkrijgen van de tweede ster op 28-jarige leeftijd de jongste tweesterrenchef van Europa.

Het interieur van het restaurant heeft een industriële look met een warme en huiselijke sfeer. Het is ingericht met jaren-dertig meubels en prachtige designer items. In de open keuken draait alles om perfectie van smaak, de gerechten zijn altijd verrassend en bereid met verse seizoensgebonden en lokale producten. De presentatie van de gerechten is prachtig. Smaakbommetjes, altijd met respect voor het product. Er zijn vier menu’s: Menú Ricard Camarena (€150), met 10 amuses en 11 gangen, Menú Degustación (€120), Menú Corto, ‘simpel’ menu (€98) en lunchmenu Menú de Mediodía (€55).
Bombas Gens Centre d’Art, Avenida de Burjassot 54, Valencia

El Poblet

Restaurant El Poblet is het tweede tweesterren restaurant in Valencia. El Poblet werd in 2013 bekroond met een Michelinster, en in 2019 met de tweede. Eigenaar Quique Dacosta en chef-kok Luis Valls serveren hier hun bijzondere en innovatieve creaties. Het restaurant ligt in het historisch centrum van Valencia, achter het postkantoor aan het Plaza Ayuntamiento.

Quique Dacoste is een van de beroemdste chefkoks van Spanje. Zijn restaurant in Denia is bekroond met maar liefst drie Michelin sterren! In Valencia heeft hij naast El Poblet nog drie andere restaurants. Pal onder El Poblet zit restaurant Vuele Carolina en Mercatbar, een tapasbar in de wijk Canovas en Llisa Negra, met een eenvoudige keuken. Bij El Poblet is het eten fantastisch en er gebeurd heel veel op en rond de tafel. De gerechten zijn gebaseerd op de Spaanse en mediterrane keuken, prachtig opgemaakt en geweldig van smaak. De bediening is er goed en vriendelijk. Je kunt hier à la carte eten of kiezen voor een van de drie menu’s. Zo kost het Territori Tasting Menu van negen gangen €98 en het Ciutat Vella Tasting Menu met elf gangen €120 (exclusief drankjes). Er is ook een lunchmenu (Migdia Menu) van €62. De koude soep van groene tomaten met gemarineerde gamba’s is een aanrader!
Calle Correos 8, Valencia

Sucede

Restaurant Sucede (1 Michelinster) bevindt zich in een oude kelder onder het vijfsterren Caro Hotel in het centrum van Valencia, op 200 meter van de Kathedraal. Miguel Ángel Mayor is sinds 2016 de chef-kok van Sucede. Voor die tijd heeft hij onder andere gewerkt in restaurant Quique Dacosta in Denia en in het wereldberoemde El Buli. Eenmaal beneden in het restaurant wordt je omringd door restanten van muren uit de Moorse tijd van Valencia. Je ziet hier restanten van een Arabische muur uit de twaalfde eeuw en een Gotische boog uit de vijftiende eeuw. De ruimte is minimalistisch maar heel sfeervol ingericht door de ontwerpers van Francesc Rifé Studio.

Restaurant Sucede is uniek vanwege het eten dat je meeneemt op een smaakvolle gastro-historische tour van Valencia. Via zijn gerechtjes vertelt chef-kok Miguel de gastronomische geschiedenis van Valencia via de Romeinse, Arabische en Christelijke beschavingen waarin de stad verkeerde. Bij Sucede kun je kiezen uit twee menu’s: menu ‘Valentia’ is gebaseerd op de Romeinse en Arabische geschiedenis van de stad, met een moderne interpretatie van chef Miguel. Voor dit menu met tien gangen betaal je €120,00 en voor het menu ‘Sucede’ met negen gangen betaal je €98,00. Elk gerecht van het menu is een waar kunstwerk.
Calle del Almirante 14, Valencia

RiFF

Wil je een avondje chique en op sterrenniveau eten in Valencia dan is restaurant RiFF een aanrader. Het restaurant van de Duitse chefkok en eigenaar Bernd H. Knöller heeft een Michelin-ster. Het is een intiem restaurant met slechts acht tafels. Bij RiFF wordt gekookt met de seizoenen, in een Scandinavische stijl met lokale, Spaanse ingrediënten. Ga voor het Menu RiFF met snacks en tapas, zes gangen en twee desserts. Meer trek? Het Menu Grande heeft maar liefst acht gangen en drie desserts. Daarnaast kun je ook à la carte bestellen. Een lunchmenu heb je hier voor €45 en de RiFF-menu’s kosten tussen de €85 en en € 105.
Carrer del Comte d’Altea 18, Valencia

La Salita

Sinds 2019 is restaurant La Salita het vijfde restaurant in Valencia met een Michelinster. La Salita is het restaurant van tv-kok Begoña Rodrigo. Zij werd bekend via het kookprogramma ‘Top Chef’, dat zij in 2013 heeft gewonnen. Twee jaar na het programma opende zij samen met haar Nederlandse man restaurant La Salita in de wijk Ruzafa. Alle gerechten op de menukaart worden bereid met verse producten en ingrediënten van de Mercado Central en lokale boeren uit de regio. De focus in restaurant La Salita ligt voornamelijk op de traditionele Spaanse keuken, maar er staan ook internationale gerechten op de kaart. De presentatie van de gerechten is geweldig. La Salita biedt vijf verschillende menu’s aan, waarbij de prijzen variëren van €58,50 tot €112,50. Zo smul je hier als vegetariër van een heerlijk vegetarisch menu voor €79,95.
Calle Seneca 12, Valencia