Paella eten in Valencia

Bij een bezoek aan Valencia mag het eten van een echte Valenciaanse paella natuurlijk niet ontbreken! Dit heerlijke rijstgerecht, wat oorspronkelijk uit Valencia komt, kan op vele plekken in Valencia gegeten worden. Maar waar krijg je nou de beste paella? En waar moet je op letten als je de paella gaat bestellen?

Paella eten in Valencia

Rijst

Paella is een eenpansgerecht met rijst wat vaak met vis of vlees bereid wordt. Dit Spaanse populaire gerecht komt oorspronkelijk uit Valencia. De rondkorrelrijst die gebruikt wordt in de paella wordt immers ook lokaal verbouwd op de rijstvelden van natuurpark Albufera. De typische Valenciaaise paella bestaat uit kip, konijn en slakken. Het is echter ook vaak mogelijk om een paella met vis of een gemengde paella te bestellen.

Het is goed om te weten dat het bereiden van verse paella minimaal 30 tot 45 minuten duurt. Houd er dus rekening mee dat je best even een tijdje moet wachten op het eten. Als je de paella sneller opgediend krijgt, is deze niet vers voor je bereid. Ook is het bij veel restaurant zo dat je een paella vaak minimaal voor twee personen moet bestellen.

Paella eten in Valencia

Tijdens het grote feest van Las Fallas, bereiden veel ‘casals’ (soort carnavalsverenigingen) in Valencia paella’s op houtskool op straat. Het hele jaar door kun je bij verschillende restaurants terecht voor paella. Paella is een lunchgerecht, de Valencianen nemen er uitgebreid de tijd voor. Voorgerecht, paella, wijntje erbij, nagerecht en daarna lekker uitbuiken. Wil je paella als diner? Houd er dan rekening mee dat je dan waarschijnlijk bij de toeristische restaurants uitkomt. De lokale paella-restaurants bieden vaak alleen paella voor de lunch aan. Wij tippen de beste restaurants voor een echte Paella Valenciana.

Bij de onderstaande adresjes kun je terecht voor een heerlijke Paella Valenciana:

1. Canela

Restaurant Canela serveert de typisch Valenciaanse keuken en staat bekend om zijn rijstgerechten waaronder de typische Valenciaanse paella en de arroz negro, een zwarte rijst die gekleurd is met de inkt van een inktvis.
Carrer de Quart 49, Valencia

2. Casa Roberto

Er komen veel locals naar Casa Roberto voor de Paella Valenciana en dat is niet voor niks: de paella is er heerlijk! Bij het reserveren wordt er gevraagd een keuze te maken zodat de paella vers voor jou bereid kan worden.
Carrer del Mestre Gozalbo 19, Valencia

3. La Riuá

Een fijne plek om paella te eten is restaurant La Riuá. Het ligt heel centraal, naast de kathedraal, en er hangt een fijne sfeer. De vriendelijke bediening zorgt ervoor dat je niks tekort komt.
Calle del Mar 27, Valencia

4. La Pepica

Al sinds 1898 wordt er paella geserveerd bij La Pepica. Leuk om te weten is dat hier ooit het Spaanse koningspaar en de schrijver Ernest Hemingway hebben gegeten. In de open keuken kun je zien hoe de paella bereid wordt.
Paseo Neptuno 6, Valencia

5. Casa Carmela

Dit authentieke paellarestaurant vind je aan het strand en is alleen tijdens de lunch geopend (13.00 uur tot 16.00 uur). Dit restaurant serveert al paella sinds 1922. Aangezien Casa Carmela erg populair is, ook onder de locals, is reserveren aan te raden.
Calle Isabel de Villena 155, Valencia

6. Palace Fesol

Palace Fesol is een van de weinig niet-toeristische paella-restaurants in het centrum van Valencia. Je kan hier heerlijke paella eten, zowel voor de lunch als voor het diner.
Calle Hernan Cortes 7, Valencia

7. Goya Gallery

Bij restaurant Goya Gallery hechten ze waarde aan de traditionale Spaanse keuken met de kwaliteitsproducten. Je kunt hier genieten van de traditionele Valenciaanse paella (met kip en konijn).
Carrer de Borriana 3, Valencia

8. Bij het strand

Paella eten op het strand met je voeten in het zand? Bij Playa de la Malvarrosa vind je tientallen restaurants zoals La Pepica, El Coso, Casa Carmela, Casa Isabel, Destino Puerto, Tridente of Vlue. Brassa de Mar, Marina Beach of Panorama bij de haven, la Marina de València. Bij het Pinedo-strand kies je voor La Ferrera en smullen van rijst met groenten en seafood omringd door duinen doe je op het strand van El Saler bij Arrocería Duna.

Paella eten in Valencia

Pin It on Pinterest

Share This