Agua de Valencia

Wie dacht dat sangria het enige Spaanse drankje is, heeft het mis! Een enorm populair Valenciaans drankje is namelijk Agua de Valencia, oftewel ‘Valenciaans water’. Dit alcoholische drankje is een heerlijk verfrissend drankje ideaal voor op een warme zomerdag!

Agua de Valencia

Zomerdrankje

Agua de Valencia (Valenciaans Water) is een heerlijk verfrissend zomerdrankje. Met agua in de naam lijkt het heel onschuldig maar niets is minder waar. Agua de Valencia bestaat namelijk uit diverse soorten sterke drank (cava, wodka en gin) en wordt aangevuld met verse sinaasappelsap en suiker. Deze typisch Valenciaanse cocktail werd in 1959 voor het eerst gemaakt door Constante Gil in een bar in Valencia. Wil jij thuis ook genieten van een glas Agua de Valencia? Het recept kan je vinden op onze pagina met recepten.

Je kan deze Valenciaanse cocktail in bijna elke bar in Valencia bestellen en hij wordt ook door de Valencianen zelf veel gedronken. Een goede spot om Agua de Valencia te drinken is Café de las Horas, in de wijk El Carmen. Hier is het binnen erg gezellig, maar er is ook een fijn terras! Bij de Marina Beach Club geniet je vanuit de ruime loungestoelen bij het zwembad van je cocktail en kijk je uit over de boulevard en het uitgestrekte zandstrand van Valencia.

Zie ook: Recept van Agua de Valencia.

Pin It on Pinterest

Share This