Fietsen in Valencia

Valencia is een stad waar je heerlijk kunt fietsen en waar de fietsvoorzieningen uitstekend zijn. Valencia investeert de laatste jaren flink in het aantrekkelijk maken van fietsen in de stad. In het oude centrum is het best druk en ontbreekt het vaak aan fietspaden en moet je dus goed opletten. Buiten het oude centrum liggen inmiddels meer dan 150 kilometer aan brede fietspaden.

Valencia is daardoor een erg leuke en veilige stad om per fiets te ontdekken. Het terrein is meestal vlak en in het historisch centrum van Valencia mogen motorvoertuigen niet harder dan 30 kilometer per uur rijden. Je bent een sneller op je plaats van bestemming, bent lekker buiten en ziet veel van de stad in een korte tijd.

Fietsen in Valencia

Fietsen in het centrum

Ondanks dat er best in het centrum van Valencia gefietst kan worden, kun je hier ook alles prima te voet bezichtigen. Het centrum is redelijk compact dus je bent overal snel. Daarbij is het uiteraard ook een stuk drukker in het centrum en is een fiets dus misschien iets onpraktischer. Ga je echter wel op pad met je fiets in het centrum? Let er dan goed op dat je altijd op de fietspaden fietst. Op de stoep fietsen mag in principe niet, dus als er geen fietspad is, dien je op de straat te fietsen. Mocht je dit in drukke straten onprettig vinden, dan kun je er uiteraard voor kiezen om even af te stappen en te voet op de stoep verder te gaan.

Turia Park en strand

Drie plekken waar je in Valencia zeker moet gaan fietsen zijn het prachtige Turia Park, de moderne Stad van Kunsten en Wetenschappen (Ciudad de las Artes y de las Ciencias) en uiteraard het strand. Het Turia Park is liefst 9 kilometer lang en hier kun je heerlijk fietsen door de groene omgeving, waar de inwoners van Valencia elkaar ontmoeten om te sporten, spelen en relaxen. Vanaf Ciudad de las Artes y Ciencias is het slechts 15 minuten fietsen naar het strand.

Houd jij ook wel van een iets langere fietstocht? Dan is het leuk om een dagje naar het natuurpark Albufera te gaan. Parque Natural de l’Albufera is een kleine 20 kilometer fietsen over een mooie route langs het strand en de duinen. Je komt dan in een prachtig natuurgebied met een groot zoetwatermeer. In de kleine dorpjes aan het meer liggen tientallen restaurantjes waar je heerlijke paella kan eten!

Er zijn in Valencia tientallen bedrijven te vinden waar je een fiets kunt huren. Wil je liever Valencia fietsend met een Nederlandse gids verkennen dan behoort dit ook tot de mogelijkheden. Een andere optie zijn de stadsfietsen van Valenbisi. Verspreid over de stad vind je verschillende stations van Valenbisi met een aantal fietsen. Bij dit station kun je een fiets meenemen, die je vervolgens later bij een ander station weer kunt inleveren. De kosten voor een abonnement zijn laag.

Fietsen in Valencia

Fietstours in Valencia

Een leuke manier om met de fiets Valencia te verkennen is door een fietstour met een Nederlandse gids te doen. Met een fietstour in Valencia zie je in korte tijd het beste van de stad en krijg je handige tips voor de rest van je citytrip. De gids kent Valencia op z’n duim en laat je alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad zien. Hij (of zij) weet alles over de historie, de cultuur en het dagelijks leven in Valencia. Bovendien krijg je ook nog eens veel handige en persoonlijke tips voor de rest van je verblijf. In Valencia heb je keuze uit verschillende fietstours en fietstochten. Er zijn ook meerdere aanbieders van fietstours. Een van de meest ervaren bedrijven is Baja Bikes.

Fiets huren in Valencia

Ga je Valencia liever op eigen houtje per fiets ontdekken dan zijn er plaatsen genoeg waar je fietsen kan huren. Er zijn veel fietsverhuurbedrijven in Valencia waar je goede fietsen kunt huren. De meeste fietsverhuurders hebben naast een ruime keuze uit heren- en damesfietsen ook genoeg kinderfietsen en kinderzitjes beschikbaar. Fietsverhuurders hebben vaak handige fietskaarten klaarliggen met leuke fietsroutes door Valencia. Het huren van een fiets kost rond €15,- per dag. 

Fietsverhuur in Valencia

Valencia Bikes, Paseo de la Pechina 32
Mega Bike Valencia, Calle Quart 30
PassionBike Valencia, Calle Serranos 16
Solution Bike, Embajador 11
Bikes & Roll, Carrer d’Eivissa 8
Doyoubike, Calle Sangre 9
MO’bike, Carrer del Poeta Llombart 1

Fietsen in Valencia

Pin It on Pinterest

Share This