Tips voor restaurants

Naast de beste restaurants voor tapas of paella die wij elders in deze rubriek adviseren en de beste plekken om vegetarisch of veganistisch te eten of te genieten van een authentiek Italiaans maal in Valencia, zijn er natuurlijk nog tal van andere restaurants in de stad. Wij tippen hier nog een aantal prima restaurants in Valencia waar je terecht kan om goedkoop of op sterrenniveau te eten, in authentieke Spaanse sfeer of in een hippe en trendy omgeving.

Bekijk ook onze andere tips:
Tapasbars in Valencia
De beste paella restaurants in Valencia
Vegetarisch en veganistisch eten in Valencia
Pinchos of pinxtos?
Italiaans
Sterrenrestaurants in Valencia

Tips voor restaurants

Canalla Bistro

Restaurant Canalla Bistro is één van de vier zaken van sterrenkok Richard Camarena in Valencia en het eten is hier heerlijk. De gerechten bij Canalla Bistro zijn geïnspireerd op de wereldkeuken. Chefkok Camarena serveert hier tapas met een moderne twist. Je kunt bij Canalla Bistro terecht voor Mexicaanse taco’s, Italiaanse pizza’s, Thaise salade en uiteraard Spaanse specialiteiten, en nog veel meer lekkere gerechtjes, zoals bijvoorbeeld spaghetti van courgette met mango en Parmezaanse kaas, baopao van Bejing varkensvlees en een deeghoorntje met zalm, avocado en wasabi.

Ga naar Canalla voor een uitgebreide lunch van meerdere gangen of kies voor een uitgebreid diner in de avond. Zorg er wel voor dat je van tevoren hebt gereserveerd, want het zit vrijwel altijd vol! Het restaurant ligt in de wijk Ruzafa en heeft een mooie, industriële inrichting. Omdat Canalla Bistro (nog) geen ster heeft is het niet goedkoop, maar wel goed betaalbaar. Eigenaar sterrenchef Richard Camarena beheert ook de populaire Central Bar in de overdekte markt Mercado Central.
Calle Maestro José Serrano 5, Valencia

Saona la Virgin

Grupo Saona is een restaurantketen met meerdere restaurants in Valencia. Een van de bekendste is restaurant Saona la Virgin op het Plaza de la Virgen, midden in het centrum van Valencia. De restaurants van de Saona-groep willen graag een gezonde levensstijl promoten en zij serveren dan ook vooral zelfgemaakte, gezonde gerechten met ingrediënten van topkwaliteit. Het interieur van de restaurants is gezellig en warm, geïnspireerd door de Middellandse Zee.

Saona la Virgin is een restaurant waar je lekker, gezond en goedkoop kunt eten. Voor €12,90 krijg je een driegangen menu waarbij je tussen diverse gerechten kunt kiezen. Op het gevarieerde menu staan onder andere heerlijke hamburgers, patatas bravas, salades, vis, etc. Als toetje zijn de verschillende soorten zelfgemaakte cheesecakes met harde bodem een aanrader. Je kunt hier genieten van het uitzicht op het levendige plein.
Plaza de la Virgen 8, Valencia

Tips voor restaurants

TagoMago

Restaurant Tagomago is ook onderdeel van Grupo Saona en hanteert hetzelfde concept als Saona la Virgin. Ook hier eet je doordeweeks een uitgebreid driegangenmenu voor een vaste lage prijs (€12,90. ). Tagomago ligt op het gezellige plein Plaza Colegio del Patriarca. Dit plein met sinaasappelboompjes en een mooie fontein, is een oase van rust midden in het centrum van Valencia. Hier komen ook veel locals lunchen of dineren. Op het menu van Tagomago staat vooral fusion food: een vleugje Aziatisch gecombineerd met moderne Spaanse tapas. Net als bij Saona zijn de toetjes heerlijk.
Calle de Salvà 1 (Plaza del Patriarca), Valencia

La Salita

La Salita is het restaurant van tv-kok Begoña Rodrigo. Zij werd bekend via het kookprogramma ‘Top Chef’. Nadat ze dit programma in 2013 gewonnen had, ging het hard met haar carrière. Twee jaar na het programma opende zij samen met haar Nederlandse man restaurant La Salita in de wijk Ruzafa in het centrum van Valencia. Tot op de dag van vandaag is dat een groot succes. Sinds 2019 heeft dit restaurant zelfs een Michelinster!

Alle gerechten op de menukaart worden bereid met verse producten en ingrediënten van de Mercado Central en lokale boeren uit de regio. De focus in restaurant La Salita ligt voornamelijk op de traditionele Spaanse keuken, maar er staan ook internationale gerechten op de kaart. De presentatie van de gerechten is geweldig. La Salita is een aanrader voor je smaakpapillen maar niet goedkoop. Voor een fantastisch 8 gangen menu betaal je € 47,-. Reserveren is aanbevolen.
Calle Seneca 12, Valencia

Nómada Urban Mood

In 2019 opende chefkok Begoña Rodrigo een derde restaurant in Valencia: Nómada Urban Mood bij de Mercado de Colon. Rodrigo heeft een aantal jaar geleden het televisieprogramma Top Chef in Spanje gewonnen en zij beheert ook de restaurants La Salita in de wijk Ruzafa en Nómada in het winkelcentrum Bonaire. Het restaurant bij Mercado de Colón heeft een groot buitenterras en je kunt er van ontbijt tot en met diner terecht.

Begoña Rodrigo kookt graag volgens de traditionele keuken, maar voor Nómada Urban Mood maakt ze een uitstapje naar verschillende culturen en bereidt ze gerechten uit de wereldkeuken. Zoals mosselen in een curry, zalm gemarineerd in een soyasaus met quinoa, rijk gekruide Thaise ribbetjes, gekonfijte eendenbout en gelakt met pruimensaus, Indonesische kip, een overheerlijke Griekse salade en varkenshaas in mosterdsaus. Daarnaast staan er allerlei kleine gerechten streetfood op het menu. Nómada Urban Mood is vooral bedoeld voor ‘shared dining’, een tafel vol heerlijke gerechtjes om te delen met je tafelgenoten. Ook de desserts zijn hier heerlijk!
Calle Martínez Ferrando 5, Valencia

Tips voor restaurants

Taska Lareina

Voor liefhebbers van visgerechten is restaurant Taska Lareina een aanrader. Het visrestaurant ligt midden in de wijk Cabanyal, de oude visserswijk aan het strand van Valencia. Taska Lareina zit in een mooi pand, met aan de buitenkant een prachtige gevel betegeld met mozaïek en keramiek. Het interieur is helemaal in de sfeer van de visserij en het strand. Met netten, fuiken, scheepskettingen, surfplanken, bootjes en roeispanen. Dit restaurant wordt ook druk bezocht door locals en reserveren is dus aanbevolen.

Op het menu staan allerlei heerlijke visgerechten en tapas met vis, allemaal gemaakt met verse vis en voor een niet al te hoge prijs. Je kunt hier genieten van kroketjes met chipirones su tinta (baby-inktvis in zijn inkt) of bakalao (kabeljauw), gefrituurde zeeanemonen en broodjes gerookte kabeljauw en geitenkaas op stukjes tomaat of kabeljauw-paté met uien-compote. Bij de hoofdgerechten zijn vooral die met tonijn en gegrilde octopus aan te bevelen.
Carrer de la Reina 173, Valencia

La Conservera

Een ander visrestaurant, maar dan op een heel andere en unieke manier is restaurant La Conservera in de wijk Ruzafa. Hier kan je vis uit blik eten, zoals bijvoorbeeld sardientjes. Spanjaarden zijn er dol op. Het hippe restaurant is helemaal gedecoreerd met conservenblikjes. Vroeger was dit een viswinkel (Pescadería Pepe). Geniet er van creatieve visgerechtjes en een lekker drankje.
Calle Literato Azorín 18, Valencia

Al Tuntun

Liefhebbers van tonijn kunnen bij restaurant Al Tuntun hun hart ophalen. Al Tuntun ligt vlak bij het Turia Park. Op de kaart staan diverse tapas en – zoals de naam van het restaurant al doet vermoeden –  zijn gerechten met tonijn een specialiteit van deze zaak. Er staan vijf soorten op de kaart. Het warme en nonchalante interieur van restaurant Al Tuntun is ontworpen door dezelfde ontwerpster die verantwoordelijk is voor de inrichting van de beroemde Bar Lobo in Barcelona.
Plaza América 4, Valencia

El Bobo

El Bobo is een prima visrestaurant aan het strand van Playa de la Malvarrosa. Je eet hier heerlijke visgerechten, allemaal bereid met verse vis. Met een prachtige veranda direct aan het strand en lekkere wijnen op de kaart, is het hier prima een middagje vertoeven. Je kunt hier ook tapas en paella eten.
Paseo Maritimo 3, Valencia

Tips voor restaurants

Vuelve Carolina

Vuelve Carolina is een restaurant van de beroemde Spaanse kok Quique Dacoste. Het ligt pal onder sterrenrestaurant El Poblet (1 Michelinster), ook van Dacoste. Bij Vuelve Carolina eet je tapas op sterrenniveau! Chef-kok is hier Adrian Sanchez. Eigenaar Quique Dacosta is onderscheiden met drie Michelinsterren voor zijn restaurant in Denia en runt in Valencia niet alleen deze gastrobar, maar ook restaurant El Poblet, de Mercatbar en sinds 2019 restaurant Llisa Negra. Populaire gerechten die op de kaart staan bij Vuele Carolina, zijn tonijntartaar, kroketjes met wilde paddestoelen, paella met eend, salade van zeewier en een ravioli-tortilla. Alle gerechten worden prachtig opgemaakt. Bestel het tapasmenu als je je wilt laten verrassen door de chef. Naast heerlijke tapas en andere gerechten hebben ze ook een uitgebreide wijnkaart. Het restaurant ziet er hip uit met houten muren en veel planten.
Calle Correos 8, Valencia

Mercatbar

Mercatbar is ook een restaurant van sterrenchef Quique Dacosta in Valencia. Het was het eerste restaurant dat Dacosta in Valencia opende, in 2010. Mercatbar ligt op een marktplein in de wijk Canovas in het centrum van Valencia. In het restaurant krijg je dan ook het drukke, gezellige sfeertje mee van een Spaanse markt. Je wordt bij binnenkomst meteen verwelkomd door het gekletter van potten en pannen uit de open keuken voorin de zaak. Bij Mercatbar geniet je van verschillende gerechten die lopen tussen de meest klassieke tapas en de laatste trends in de keuken. Bij Mercatbar krijg je soms hapjes op tafel krijgt waarvan je echt niet weet wat het is.

Enkele van de bijzondere gerechten op de kaart van Mercatbar zijn bijvoorbeeld krokante aardappelsoufflés met een eidooier, ceviche van vis met citroen en mais, taco’s met pekingeend en mango, coca van aubergine in vlam en tonijn gemarineerd in nori zeewier en krokant gebakken vlees van varkenspootjes. Alle gerechten en tapas worden hier als kunstwerkjes opgediend. Je kan kiezen tussen verschillende menu’s zoals het lunchmenu voor €16 en het proeverij-menu voor €30. Bij een glas bier of wijn serveert Mercatbar altijd een lekkere bar bite zoals handgemaakte chips of popcorn met kruiden.
Calle Joaquín Costa 27, Valencia

Llisa Negra

Restaurant Llisa Negra is geopend in 2019 en is het vierde restaurant van Quique Dacosta in Valencia. Met dit restaurant, dat werkt met een ‘Product Based Cuisine’ verbreedt hij zijn culinaire aanbod in de stad nog verder. Llisa Negra heeft een eenvoudige en directe keuken. De grill, roosters, sintels en vuur spelen de hoofdrol bij de bereiding van de gerechten. Kijk met eigen ogen vanaf je stoel naar wat er zich in de open keuken afspeelt. Er wordt vooral gewerkt met vis en zeevruchten. De ingrediënten zijn vers en komen van markten in de buurt. Je kunt onder andere genieten van garnalen gekookt in zeewater, gegrilde garnalen, gegrilde octopuspoot, een Rubia Gallega rosbief met aardappelpuree, gegrilde kabeljauw met asperges of gegrilde gemarineerde rog. Je krijgt meerdere sauzen en bijgerechten bij elk gerecht.
Calle Pascual y Genís 10, Valencia

Tips voor restaurants

La FABrica

In de wijk Grao-Cabanyal zit het hippe en industrieel ingerichte La FABrica, waar je terecht kunt voor tapas, lunch, diner of een verfrissend drankje. Bar-restaurant La FABrica zit in een zijstraatje van de grote straat Avenida del Puerto, die van het Turia-park naar de haven loopt. Bij binnenkomst lijkt het alsof je een voormalige fabriek inwandelt. Je zit hier tussen allerlei oude machines en meubels, zoals een oude werkbank met gereedschap, ouderwetse houten draaistoelen, stalen kledingkasten, een cementmolen, industriële lampen en noem maar op. De wijk Grao waarin het restaurant zich bevindt, dichtbij de haven, stond vroeger vol met fabrieken en eigenaar Emilio wil dat zijn restaurant als een soort eerbetoon dient aan die tijd. Het menu is eenvoudig, maar het smaakt allemaal prima en het is er niet duur. Op de kaart staan verschillende toasts, huisgemaakte croquetas, hamburgers, vis, gezonde salades en ook enkele vegetarische en veganistische opties.
Calle Cristo del Grao 14, Valencia

Dos Estaciones

Restaurant Dos Estaciones (2 Estaciones) is een prima en populair restaurant in de wijk Ruzafa. In het kleine restaurant met een open keuken presenteren de jonge chefkok en zijn vrouw een fusie van gerechten uit het noorden van Spanje en de Valenciaanse keuken. Er wordt uitsluitend gewerkt met seizoensgebonden en verse producten. Bezoekers van het restaurant loven unaniem de kwaliteit van het eten en de vriendelijke bediening. Je kunt er prima a la carte eten en er zijn ook uitgebreidere menu’s, zoals het Menu Clasico (€35) en Menu Degustacion (€50).
Calle Pintor Salvador Abril 28, Valencia

Restaurante Vlue Arribar

Restaurante Vlue Arribar is een luxer restaurant in de haven van de American’s Cup. Vlue Arribar is een trendy Spaans restaurant met een groot terras met zowel plekjes in de zon als in de schaduw, met uitzicht op de haven La Marina Real Juan Carlos I en de zee. Het restaurant heeft een ruime keuze in mediterraanse rijst- en visgerechten, waaronder allerlei soorten paella. Het is leuk om hier wat eerder te komen om te borrelen in de zon en later op de avond lekker te dineren. Probeer ook de heerlijke zelfgemaakte desserts!
Marina de Valencia

Entrevins

Entrevins is een chiquer en duurder restaurant in de wijk Ruzafa. Volgens velen een van de beste en leukste restaurants in Valencia. De inrichting is klassiek ouderwets, met veel wit. Je geniet hier van verfijnde gerechten en bijzondere culinaire hapjes, geserveerd op prachtig opgemaakte borden. De keuken werkt vooral met verse streekproducten van de markt. Het restaurant staat ook bekend om de heerlijke wijnen die je hier kan proeven.
Calle Reina Doña María 3, Valencia

Tips voor restaurants

Dando Leña

Restaurant Dando Leña is een prima plek in de wijk Ruzafa als je met een gezelschap lekker lang wil tafelen. Je krijgt hier veel bordjes met heerlijke gerechten op tafel om samen met je tafelgenoten te delen. De menukaart bestaat uit ‘fusiontapas’ – een moderne variant van klassieke gerechten – zoals hamkroketjes met champignons en truffel, tonijntartaar met geroosterde chili-mayonaise en citruspinda, chorizo op een bapao-broodje met een saus van chimichurri en picadillo of geroosterde lam met couscous. De inrichting van het restaurant is modern met veel groene planten. Je kunt bij Dando Leña betaalbaar en lekker eten, je hebt hier al een driegangen dagmenu voor 10 euro. De vaste menu’s kosten
15, 18 of 22 euro.
Calle Sueca 46, Valencia

La Principal

Restaurante Cervecerie La Principal is een combinatie van een restaurant en een cervecería (bierbrouwerij). Hier kun je terecht voor tapas met een caña (tapbiertje) aan de bar, maar je kunt er ook uitgebreid dineren. De inrichting van La Principal is casual met een authentiek tintje. Op de kaart staat voor ieder wat wils. Van lekkere tapas als de huisgemaakte kroketjes, de ‘Ensaladilla Rusa’ en een ‘Torta de Casar’ (pittig zacht Spaans kaasje) tot een hoofdgerecht als een vis in zout die voor jou, aan tafel, uit zijn zoutkorst wordt gehaald.
Calle Polo y Peyrolon 5, Valencia

Contrapunto Les Arts

Restaurant Contrapunto Les Arts ligt een beetje verborgen bij het Palau de Les Arts in de Stad van Kunst en Wetenschappen. Het design van Calatrava is terug te zien in het moderne en frisse interieur. Er is ook een mooi groot terras waar je kan genieten van een prachtig uitzicht op de Ciudad de las Artes y las Ciencias. Je kunt hier erg lekker eten. De keuken is mediterraans met hier en daar een knipoog naar andere culturen. Klassieke gerechten worden gecombineerd met de zogeheten nieuwe cuisine du marché. Bij dit restaurant wordt gewerkt met seizoensgebonden verse producten.
Avinguda Professor Lopez Pinero 7, Palau de Les Arts Reina Sofia, Valencia

Tips voor restaurants

Meer leuke restaurants in het centrum van Valencia

Vaqueta Gastro Mercat is een nieuw restaurant tegenover de Mercado Central. Het interieur is fris en modern. De keuken werkt met verse ingrediënten en de mooiste producten van de versmarkt. Die worden op traditionele wijze bereid, puur en lekker in alle eenvoud.
Calle San Fernando 22, Valencia

Nou Avellanes is een leuk restaurant in het centrum van Valencia waar je heerlijk kunt eten voor een goede prijs. Er is dagelijks een driegangen dagmenu voor de lunch (€20,00) en voor de avond (€26,50). Op de kaart staan verrassende versies van traditionele en mediterrane gerechten.
Carrer de les Avellanes 9, Valencia

Lamaldo is een onopvallend restaurant met terras en uitstekende Spaanse keuken. Een menu kost rond lunchtijd kost slechts €12,50.
Calle del Literato Azorín 17, Valencia

Voltereta Bali is een uitstekend Indonesisch restaurant aan de Gran Vía Marqués de Túria. Als je het restaurant binnenloopt waan je je in een tropisch regenwoud en op een Balinese markt. Geniet hier van vele kleine gerechtjes om te delen.
Gran Vía Marqués de Túria

‘Tapas & rock ‘n’ roll’ is het concept van El Garatge. Dit kleine en funky restaurant ligt aan een pittoresk pleintje. De keuken is een combinatie van de mediterrane en Filipijnse keuken.
Calle del Escultor Alfonso Gabino 19, Valencia

Bij restaurant Beak & Trotter BBQ & Beer Shack kun je terecht voor goede pulled pork, chicken wings, pulled chicken en frietjes met bacon en kaas. Vegetariërs kunnen de pulled mushroom burger bestellen. Voor als je ‘even iets anders’ wilt in de stad van de tapas en paella…
Calle del Conde de Altea 30, Valencia

Tips voor restaurants

Pin It on Pinterest

Share This